Bezoek België in alle rust

België, gelegen in het hart van West-Europa, grenzend aan Frankrijk, Nederland en Duitsland, verwelkomt hartelijk iedereen die het wil ontdekken. Hieronder vindt u enkele nuttige reistips om u voor te bereiden op uw bezoek.
Administratieve formaliteiten en gesproken talen
Europese burgers moeten een geldig identiteitsdocument (identiteitskaart of paspoort) hebben om het Belgische grondgebied binnen te komen. Voor andere landen, tenzij anders overeengekomen, moet een visum worden aangevraagd bij de Belgische ambassade of een van zijn consulaten in het land van verblijf van de aanvrager. België heeft drie officiële talen: Frans, Nederlands en Duits. Frans wordt gesproken in het zuiden van het land, Wallonië, Nederlands in het noorden, Vlaanderen, en Duits in het verre oosten. De hoofdstad, Brussel, wordt gedeeld tussen Franstaligen, die in de meerderheid zijn, en Nederlandstaligen, die in de minderheid zijn. Bij aankomst op de luchthaven zult u geen moeite hebben om begrepen te worden in het Engels, of het nu bij het wisselkantoor of het autoverhuurbedrijf is.
Klimaat van België
Hoewel België klein is in omvang (30.500 km²), kan er een merkbaar verschil in weer zijn tussen de regio’s, vooral in de winter. De Ardennen kunnen worden beschouwd als een voornamelijk semi-continentaal klimaat, terwijl de rest van het grondgebied geniet van een meer oceaanisch klimaat. Hoewel de Belgische kust zelden een sneeuwdek van 10 cm ziet, is het vrij uitzonderlijk voor de Ardennen om een jaar zonder vlokje te zien. Winters kunnen streng zijn, met temperaturen die af en toe onder de -10 °C dalen, terwijl zomers verzengend kunnen zijn, met de kwik die boven de 30 °C stijgt. Over het algemeen liggen de gemiddelde temperaturen tussen 20 en 25 °C tijdens het warme seizoen en tussen 0 en 6 °C in de winter.
Laatste reistips om onaangename verrassingen te vermijden…
De munteenheid van België is de euro sinds 2002, het jaar waarin het de Belgische frank verving. Hoewel de snelheidslimieten vergelijkbaar zijn met die in Frankrijk, onthoud dat de maximale toegestane snelheid op snelwegen 120 km/u is. Dus druk niet te hard op het gaspedaal van uw huurauto, anders kunt u een kleine boete krijgen, wat nooit prettig is! Onze laatste reistip is deze: aarzel niet om mensen te vertrouwen die hun hulp aanbieden als u op zoek bent naar de weg. Belgen zijn niet het type dat je de verkeerde kant op stuurt, en wees niet verbaasd als ze aanbieden om u naar uw bestemming te begeleiden als het niet te ver is, natuurlijk.