Hoe houd je je voertuig veilig?

Of je nu een busje huurt om te verhuizen, of er elke dag een gebruikt voor werk, je hoeft niet de slimste te zijn om een paar eenvoudige stappen te nemen om je voertuig te beveiligen. Dus, “wat zijn je beste tips om je voertuig veilig te houden?”, horen we je roepen.
Niet zeker wat te verzekeren?
Laten we beginnen met het belangrijkste. Wanneer je een busje koopt of huurt voor een korte of lange periode, is het een goed idee om een goede verzekering af te sluiten. Niemand wil het derde wiel zijn, dus waarom zou je genoegen nemen met alleen een WA-verzekering? Een volledig uitgebreide verzekering is de manier om te gaan als je je busje en alles erin volledig wilt beschermen. De aanwijzing zit in de naam, zie je – volledig en uitgebreid. Als je een busje huurt, neem dan een verzekering die je inhoud dekt, voor het geval een of andere schurk besluit in te breken.

Voorkom diefstal
Ben je de baas van een groot team? Werk je voor de baas? Eenmanszaak? Dieven maken meestal geen onderscheid, vooral niet de opportunistische die een slecht bewaakt voertuig spotten. Een recente studie toonde aan dat er elke dag meer dan 30 busjes worden gestolen, met meer dan 80 verdere inbraken. Gelukkig zijn er veel manieren om die vervelende dieven af te schrikken.
– Vergeet het essentiële niet
Laten we beginnen met het voor de hand liggende. Vergrendel je busje. Zelfs als je het maar een minuut of twee verlaat, zorg er altijd voor dat je het op slot doet. Dat is alles wat die opportunistische ongedierte nodig heeft als ze je zien komen en gaan, dus maak het ze niet gemakkelijk. Controleer de handgrepen om zeker te zijn, sluit altijd je ramen en laat nooit waardevolle spullen zichtbaar achter. Dit omvat dingen zoals je navigatiesysteem ’s nachts. Een andere grote nee is je sleutels onbeheerd in het busje achterlaten. Je verzekering is ongeldig als je dit doet, en je vrienden zullen je uitlachen. Dus doe het gewoon niet, oké?
– Parkeer slim
Het is soms misschien niet mogelijk om te kiezen waar je parkeert. Meestal echter, kan het gebruik van je verstand bij het parkeren het verschil maken tussen een dief die zijn lippen aflikt bij het vooruitzicht je te beroven. Probeer onder straatverlichting te parkeren als het donker is en in drukke parkeergarages met CCTV als je onderweg bent. Zet je busje ’s nachts in een gezellige garage als je er een hebt of installeer beveiligingslichten op je oprit als het onder de sterren slaapt.
– Geen gereedschap ’s nachts in het busje
We hebben allemaal dit bord op busjes gezien, en je hebt er misschien zelf een. Als dat zo is, doe dan wat je predikt! Het is misschien niet mogelijk om je busje elke nacht volledig uit te laden, maar zorg ervoor dat er niets van hoge waarde in zit. Het verwijderen van het minimum dat je nodig hebt om je werk te doen, kan een goed begin zijn, zodat je niet werkloos bent als iemand inbreekt of je busje steelt.
– Geen peel, geen steel
Je hebt misschien een paar jaar geleden in het nieuws gelezen over ‘peel and steal’. Ook bekend als ‘peek and seek’, kunnen dieven de bovenkant van de zij- of achterdeuren van een busje grijpen en met brute kracht naar beneden trekken. Het kost slechts een paar mensen om een opening in deze vergrendelde deuren te forceren, maar de truc kan worden voorkomen door dicht bij muren en gebouwdeuren te parkeren om de benodigde ruimte te ontzeggen.

Goede, goede, goede voorbereidingen
Oké, de Beach Boys zongen over vibraties. Maar voorbereidingen kunnen ook goed zijn. Hier is hoe je je opwinding kunt krijgen in de strijd tegen die inbrekers.
– Upgrade je beveiligingsapparaten
De meeste nieuwe busjes hebben tegenwoordig vrij goede beveiligingssystemen, waaronder alarmen en immobilisatoren. Het kan geen kwaad om verder te gaan met dingen zoals stuursloten, volgapparaten en extra deursloten. Vooral als ze goed zichtbaar zijn en in staat zijn om de meestercrimineel die je rit in de gaten houdt af te schrikken.
– Bewapen jezelf door te ontladen
Tegenwoordig kun je veilige, afsluitbare gereedschapskisten krijgen die je aan de vloer van je busje kunt bevestigen. Het oppikken van een of meer van deze is een geweldige manier om te voorkomen dat de plunderaars profiteren en kan je ook de taak besparen om je busje elke nacht van gereedschap te ontdoen. Hoewel dat nog steeds het beste is om te doen voor het geval iemand de hele boel steelt, natuurlijk.
– Laat ze de kat niet uit de zak halen
Vervelend genoeg zijn katalysatoren een doelwit voor dieven geworden. Het metaal in deze onderdelen is waardevol bij doorverkoop en het verwijderen ervan is niet erg moeilijk. Katalysatoren zijn gemakkelijker te bereiken in busjes vanwege de hogere bodemvrijheid, maar je kunt antidiefstalapparaten kopen die ze een extra beveiligingslaag geven.
– Ga helemaal Marky Mark
De aanwijzing zit in de naam bij deze. Markeer altijd je spullen. Registreer en markeer al je apparatuur en gereedschap met een UV-pen, en maak een inventaris van al je spullen door merken, modellen en serienummers op te nemen om aan verzekeraars te tonen voor het geval je wordt beroofd.
– Houd dieven op afstand met Faraday
Michael Faraday. Wat een man. Hij stierf misschien in 1867 – bijna twee decennia voordat de eerste productiemotorwagen werd gebouwd – maar zijn genialiteit weerklinkt nog steeds in de wereld van het autorijden tot op de dag van vandaag. Waarom? Vanwege die chique sleutelloze fobs waar we tegenwoordig zo van houden. Hun elektrisch signaal kan gemakkelijk worden gehackt door een apparaat dat geliefd is bij sluwe oplichters, maar niet als je ze in een Faraday-hoes, -zak, -tas, -doos of welk recipiënt dan ook stopt dat je leuk vindt of bij je inrichting past.
Dus daar heb je het. We hebben misschien een kleine omweg gemaakt om enkele wetenschappers en zangers te bezoeken, maar hopelijk ben je in een veel betere positie om je voertuig veilig en beveiligd te houden na onze kleine reis samen.